درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/02 - 02:36:5 FA | AR | PS | EN
محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان            با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد            اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست            بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد             ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش            بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            






تاریخ نشر: 1398/07/25 - 21:46:3
تعداد بازدید: 687
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

قزاقستان و تاریخ (اردوی زرین)
 قزاقستان و تاریخ (اردوی زرین)

جمهوری قزاقستان - یکی از کشورهایی که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی تشکیل شده است - در حال آمادگی برای برگزاری  جشن سالگرد هفت صدو پنجاه سالگی حاکمیت چنگیزخان(  اردوی زرین )  هستند. تاریخ بیانگر آنست   که نام " اردوی زرین" به دولتی اطلاق میشد، که توسط فرزند  چنگیز خان در داخل امپراطوری که او ایجاد کرد ، تأسیس شد.

این اتفاق اندکی پس از درگذشت پسر بزرگ چنگیز خان - بنام جوچی ، که در قزاقی  از نام  "ژوشی" گرفته شده ، رخ داد. مطابق اعلامیه ها ، در سال هزارودوصدو شصت و نه، جلسه ای ازسوی  سه حاکم برگزار شد، به اصطلاح اولوس اموال ؛ اموالی که چنگیز خان به پسرانش اختصاص داده بود. این نهادهای دولتی به نام های پسران هر کدام اولوس جوچی؛ اولوس چگاتای؛ اولوس اوگیدی نامیده می شدند. پس از آن ، منگو تیمیر ؛ بوراک ؛ و هایدو به ترتیب حکومت کردند. بنابراین ، این فرزندان فاتح بزرگ تصمیم گرفتند اموال خود را توسط دولتهای حاکم اعلام کنند ، همین ترتیب خان بزرگ خوبیلی که وارث خود چنگیز خان بود ، سعی نکرد که کشورها را فتح کنند یا خواستار تسلیم شدن شان شوند ، این سه خان نشان داد که اتحاد خود را به هم بستند. بنابراین ، با رهبری اولوس ژوشا ، دولتی به وجود آمد ، که بعداً آن را " اردوی زرین" نامیدند - مردم این دولت خود را اولوک اولوس می نامند؛ که به معنی اولوس بزرگ، و یا دولت بزرگ است.

 این دولت مساحتی تا شش میلیون کیلومتر مربع را اشغال کرده بود - از شمال تا نوگورود از جنوب تا خوارزم ، از شرق تا دریای جاپان و از غرب تا دونایا، و افراد وی ترکها ، اسلاوی ها ، قومهای فینو و اوبریایی ها و بسیاری از اقوام دیگر بودند. در اردوی زرین صدها شهر وجود داشت؛ در دوران حکومت ، پایتخت ها چندین بار تغییر کرده است. یکی از پایتخت ها به نام سرایشیک یاد می شد ، که این شهرک در غرب قزاقستان واقع شده است. بعداً در چارچوب دولت یا به عبارت بهتر به جای اولوس بزرگ ، خان های قزاق، خان های کریم ، خان های  آستاراخان ، خان های سیبری و نوگای گروه ترکان و مغولان شکل گرفت.

داستان این است که فقط قزاق ها پس از گذشت حدود دوصد سال از عضویت در امپراطوری روسیه ، دولت مستقل خود را ایجاد کردند - در مرزهایی که در اتحاد جماهیر شوروی برای جمهوری تعریف می شد ، که در دهه سی قرن گذشته وضعیت متفقین را بدست آورد.  لازم به ذکر است که این وضعیت به طور اتفاقی به این مردم نرسید. حتی قبل از انقلاب ، در زمان سلطنتی، در بین قزاق ها ، لایه ای از افراد تحصیل کرده شکل گرفت. که در چارچوب آنها جنبش ملی- جهت گیری میهن پرستانه -  را ایجاد کرد آلاش اورده ، در زندگی سیاسی امپراتوری روسیه شرکت کرد و اندیشه های استقلال ملی را ترویج کرد.

 مشخص است که ، در حقیقت ، در نتیجه فعالیت فعال و مداوم رهبران گروه آلاش اورده - علیخان بوکیخانوف و دیگران ، ابتدا زمینه یک جمهوری مستقل به قزاقستان ایجاد شد. که موفق شد حاکم اتحاد جماهیر شوروی ، ولادیمیر لنین را متقاعد کند که قزاق ها قومی مستقل هستند و تاریخ مستقل دارند؛ و حق دارند که یک دولت مستقل داشته باشند. به هر حال ، یعنی  اتحاد جماهیر شوروی این امکان را برای قزاقستان داد تا استقلال خود را در دسامبر نوزده نودویک اعلام کند.

 

 و این شایستگی بزرگ در این مورد به اولین رئیس جمهور این کشور - نورسلطان نظربایف ، که در سالهای گذشته بخشی از امپراطوری اتحاد جماهیر شوروی ، کارهای مقدماتی را انجام داد و توانست بدون هیچ گونه مانع ، بدون درگیری از جنگ برخیزد ، جمهوری قزاقستان را در مسیر توسعه حاکمیت سوق دهد. چرا قزاقستان چنان اهمیت مهمی به دوره تاریخ می دهد که قبایل ترک که بعداً ملت قزاق را تشکیل دادند یکی از اجزای اصلی قومی چنین تشکیل دولتی قدرتمند از قرون وسطایی مانند اردوی زرین است؟

واقعیت این است که در دوره اتحاد جماهیر شوروی و حتی در زمان سلطنتی ، مطالعه میراث تاریخی و فرهنگی اردوی زرین مورد تشویق قرار نگرفت ، اما در واقع حتی ممنوع شد. اکنون فرصتی برای مطالعه و تعمیم این میراث وجود دارد و این کار به طور فعال در چارچوب برنامه نوسازی معنوی که تحت ریاست جمهوری نظربایف به تصویب رسیده است ، انجام می شود. اخیراً در قزاقستان ، جشن تولد پنج صدو پنجاه سالگی خوانین قزاق در مقیاسی بزرگ برگزار شد ، تجلیل از هفتادمین سالگرد اردوی زرین باید باعث افزایش علاقه عمومی به میراث فرهنگی این دولت ، انگیزه  گردشگری داخلی و جذب گردشگران خارجی شود.

در قلمرو قزاقستان آثار هنری بسیاری را از زمان اردوی زرین نگهداری می شود - مقبره ها ، سنگ قبرهای نوشته شده، این دوره همچنین به طور گسترده در موزیم ها به نمایش گذاشته شده است ، تعداد زیادی منبع کتبی هم در خود جمهوری و هم در کشورهای همسایه مثل  روسیه ، چین و دیگر کشورها وجود دارد. رئیس جمهور جدید قزاقستان ، كاسیم-ژومارت توكایف ، دستور داده است كه در محلی كه خان ژوشا ، بنیانگذاراردوی زرین  در آن دفن شده ، زیرساخت های لازم رااعمار نمایند.

 مقبره آن در اولیتا ، تقریباً در مرکز جغرافیایی قزاقستان واقع شده است. توكایف در سخنرانی اخیر خود به مردم ، از سخنرانی در مورد جشن سالگرد اورده طلایی ، بر نقش تاریخی ژوشا خان تأكید كرد و همچنان گفت که به شخصیت این حاكم در تهیه آمادگی برای سالگردش توجه زیادی می شود. در حالی که در قزاقستان ، می توان متوجه شد که مردم این کشور تبلیغات ارتباط تاریخی قزاقستان مدرن با یکی از قدرتمندترین کشورهای قرون وسطایی قاره اوراسیا را درک می کنند. در کل، این کشور علاقه زیادی به امپراتوری چنگیز خان دارد ، حتی گمانه زنی هایی در مورد تعلق او به ملت قزاق وجود دارد ، هرچند این موضوع به طور رسمی شناخته نشده. در کل ، جشن تولد هفت صدو پنجاه سالگی او دوره طلایی در سطح این کشور باید یک اتفاق قابل توجه باشد که در چارچوب آن بسیاری از برنامه ها برگزار شود، قابل توجه هم برای مردم قزاقستان و هم برای میهمانان این کشور باشد.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/11756


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان

محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان

با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد

اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست

بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.